Széchenyi Lízing GO!

A Széchenyi Lízing GO! a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható új haszongépjármű finanszírozására is.

A lízingkonstrukció keretein belül nyújtandó lízingügyletekhez a Kormány kamat- és kezelési költség támogatást biztosít. A Széchenyi Lízing GO! a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részeként, de azon belül elkülönült szabályok szerint működő konstrukció.

A SZÉCHENYI LÍZING GO! az MKB-Euroleasingen keresztül az alábbi feltételekkel érhető el:

Finanszírozási forma:

zártvégű és nyíltvégű pénzügyi lízing

Igénybe vevői kör:

olyan KKV-k, amelyek KKt, Bt, Kft, Rt, szövetkezet formájában vagy „egyéb vállalkozásként”, egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, működnek

Kamatozás:

rögzített (FIX)

Önerő¹ ²:

20% illetve 30% (bruttó vételárra vetítve)

Minimum finanszírozott összeg:

3.000.000 Ft

Futamidő:

zártvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 96 hónap
nyíltvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 84 hónap

Bruttó Kamat:

7,5%/év

Kamattámogatás:

7%/év

Ügyfél által fizetendő kamat:

0,5%/év

Szerződéskötési díj³:

a finanszírozott összeg 1,5%-a, de max. 1,5 MFt

Casco biztosítás megkötése:

kötelező

Néhány fontos információ az igénylési folyamattal kapcsolatban:

1. LÍZINGKÉRELEM ELINDÍTÁSA/BEADÁSA:

2. REGISZTRÁCIÓ / IRODAI ÜGYINTÉZÉS:
  • Az Ügyfél időpontot egyeztet a kiválasztott lízing ügyintézést végző regisztráló irodával a lízing kérelem beadása érdekében, mely időpontban a Vállalkozás képviseletére jogosult személy vagy annak meghatalmazottja személyesen megjelenik az irodában. (Meghatalmazott a vállalkozás tulajdonosa, a tulajdonos vagy a képviselő közeli hozzátartozója, a vállalkozás alkalmazottja, könyvelője, könyvvizsgálója, illetve a lízingtárgyat értékesítő kereskedő alkalmazottja is lehet).

  • Amennyiben az ügyfél előzetesen, on-line, elindította kérelmét, a regisztráló irodai ügyintéző ellenőrzi a rendszerben megadott adatokat. Ha nincs még az Ügyfélnek ügyfélfiókja, úgy az irodai ügyintéző rögzíti a lízingkérelmet a rendszerben a benyújtott dokumentumok alapján, az Ügyfél igényének megfelelően.

  • A végleges Széchenyi Lízing GO! igénylési lap és a nyilatkozat(ok) regisztráló irodában történő aláírása szükséges az Ügyfél, vagy Meghatalmazottja által.

  • Az irodai ügyintéző elvégzi a szükséges ellenőrzéseket (állami támogatásra való jogosultság, igénylési és kizáró feltételek, szabad támogatási keret, maximális igényelhető finanszírozási összeg stb.), és átveszi a lízingkérelemhez csatolandó dokumentumokat.

  • Hiánytalan kérelemcsomag és pozitív előszűrés esetén, átvételi elismervény Ügyfélnek történő átadása mellett, az irodai ügyintéző befogadja a lízingigénylést.

  • Az Ügyfél távozását, a kérelem teljes körű befogadását követően a regisztráló irodai ügyintéző további, a kérelem elbírálásához szükséges adatokat rögzít a rendszerben, kiegészítő ellenőrzéseket végez, majd pozitív előminősítés esetén továbbítja a lízingigénylést a MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.felé.

  • A lízingkérelem adatai ezt követően elektronikus formában a rendszerben elérhetővé válnak az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. számára.

  • Az elektronikus továbbítással párhuzamosan az ügyfél által benyújtott lízingkérelmi dokumentumokat a regisztráló iroda postai úton is továbbítja az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. felé (későbbi szakaszban a dokumentumok online is letölthetőek lesznek a finanszírozó által).

3. BÍRÁLAT

  • Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. – a KAVOSZ pozitív előminősítést megerősítő jelzése alapján - a kérelemmel kapcsolatosan véglegesíti a bírálati döntést, melynek eredményéről elektronikusan értesíti a KAVOSZ Zrt-t is.

  • Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. szerződést köt az Ügyféllel, melynek létrejöttéről és a szerződés főbb paramétereiről, valamint későbbiekben a futamidő alatti eseményekről a rendszeren keresztül tájékoztatást ad a KAVOSZ Zrt-nek.